Català / Español / English  ·  TEL. 972 602 344 · EMAIL info@inspalamos.cat
Català / Español / English  · 

Notícies

Erasmus job shadowing (Coimbra, Portugal)

28-06-2023

Les professores de cicles formatius Sara Poch Nogué i Montse Delgado Ruiz han participat en el projecte Erasmus+ en la modalitat d'estada "Job Shadowing” del 19 al 23 de juny.

El projecte és una col·laboració entre el sistema educatiu i l'àmbit empresarial, en el qual han col·laborat 3 centres educatius dos de formació professional i un de formació universitària europeus (Espanya i Portugal) on l'Institut de Palamós és un dels centres participants. També hi ha hagut la col·laboració de tres empreses del territori.

L'objectiu del projecte ha estat la descoberta i presentació de les diferències i similituds entre els sistemes educatius dels diferents països, així mateix com la visita a diferents empreses que acullen alumnes de formació professional en pràctiques. 

Aquesta experiència ens ha permet conèixer de primera mà com és el sistema educatiu Portuguès i com aquest territori realitza la interacció entre empresa i alumnes de formació professional. 

Durant l'estada hem visitat el Centre d'educació secundària i de formació professional D.Duarte i la Universitat Politècnica ISEC, tots dos a la ciutat de Coimbra. Aquí ens va acollir el professorat i ens van explicar el seu sistema educatiu i vam poder visitar totes les instal·lacions d'ambdós centres.

També hem tingut l'oportunitat de visitar un petita empresa de reparació i venda d'equips d'informàtica, el centre de Caritas Coimbra (l'únic d'Europa en què fan rehabilitació i teràpies de recuperació) i el Centre d'Activitats Ocupacionals Sao Silvestre. Per acabar vam visitar una residència universitària on l'alumnat de fora de la ciutat viu durant la seva estada d'Erasmus o d'estudis universitaris/superiors.

En el temps lliure hem pogut visitar la Universitat de Coimbra reconeguda com a lloc de valor excepcional i patrimoni de la Humanitat per la Unesco en 2013 i el monestir de Santa Clara.


Xarxes socials: